Δια Βίου Πρόγραμμα Μάθησης σε  “Sports management”

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, του πρώτου αγγλόφωνου Ελληνικού Δημόσιου Πανεπιστημίου, διοργανώνει:

Δια Βίου Πρόγραμμα ΜΑΘΗΣΗΣ (LIFE-LONG LEARNING PROGRAM) σε  “Sports management”.

Σκοπός προγράμματος

Σκοπός του ΔΙΑ ΒΙΟΥ Μάθησης Προγράμματος (Life-Long Learning Program) με τίτλo: «AΘΛΗΤΙΚΟ ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤSPORTS MANAGEMENT», αποτελεί η απόκτηση εισαγωγικών γνώσεων και η εξέταση των βασικών θεμάτων που σχετίζονται με τον ευρύτερο τομέα του αθλητισμού, από άτομα που ήδη δραστηριοποιούνται ή ενδιαφέρονται να αναπτύξουν δραστηριότητα στο συγκεκριμένο χώρο.

Αναγκαιότητα και περιγραφή του προγράμματος:

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ενήλικες που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με την οργάνωση και διοίκηση του αθλητισμού (Sports Management), δεδομένου ότι ο συγκεκριμένος τομέας αποτελεί μία από τις νέες και ταχύτατα εξελισσόμενες ειδικότητες σε παγκόσμιο επίπεδο. Η πρόσφατη ραγδαία ανάπτυξη της αθλητικής βιομηχανίας έχει δημιουργήσει μεγαλύτερη ανάγκη για εξειδικευμένη εκπαίδευση και αντίστοιχη στελέχωση στον ευρύτερο χώρο του μάνατζμεντ που αυτή τη στιγμή υστερεί σημαντικά, για τα άτομα που ασχολούνται επαγγελματικά με τα διάφορα αθλήματα από διαφορετικές θέσεις, δεδομένου ότι η συγκεκριμένη βιομηχανία των αθλημάτων βρίσκεται σε παγκόσμιο επίπεδο ανάμεσα στις κορυφαίες με πολλά δισεκατομμύρια «τζίρο». Ιδιαίτερα σε χώρες της Ευρώπης, όπως η Μεγ. Βρετανία, η ζήτηση για εξειδικευμένη στελέχωση στη βιομηχανία του αθλητικού μάνατζμεντ είναι στο παρόν άμεση και μεγαλύτερη από ποτέ.

 
 
 

Σε ποιούς απευθύνεται το σεμινάριο:

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα που δραστηριοποιούνται στο χώρο του αθλητισμού (αθλητές, προπονητές, διοικητικά στελέχη, φοιτητές ΤΕΦΑΑ και άλλων σχολών, αθλητικογράφους, αθλητικούς παράγοντες κτλ) που επιθυμούν να αποκτήσουν και γνώσεις σχετικά με διοικητικές θέσεις και που δε διαθέτουν το απαραίτητο υπόβαθρο στο αθλητικό management. Επίσης, απευθύνεται στο ευρύτερο κοινό που ενδιαφέρεται για το χώρο του αθλητισμού είτε επαγγελματικά είτε ερασιτεχνικά, καθώς και σε γονείς που επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις ως προς τον τρόπο με τον οποίο μπορούν καλύτερα να υποστηρίξουν τα παιδιά τους που ασχολούνται με τον (πρωτ)αθλητισμό. Προς αυτή την κατεύθυνση, το σεμινάριο περιλαμβάνει μια βασική θεματολογία που καλύπτει όλες τις σημαντικές πτυχές της αθλητικής επιστήμης, προκειμένου οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν εξειδικευμένη γνώση γύρω από θέματα που σχετίζονται με την αποτελεσματική διοίκηση του αθλητισμού. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου (23 ώρες), θα παρασχεθεί  γνώση και θα καλλιεργηθούν οι απαραίτητες δεξιότητες που κρίνονται απαραίτητες για τα στελέχη του κλάδου.

Υπογραμμίζεται στο σημείο αυτό ότι αντίστοιχες εκδηλώσεις και σεμινάρια διοργανώθηκαν στο παρελθόν από το Διεθνές Παν/μιο Ελλάδος με ιδιαίτερη επιτυχία και υψηλή συμμετοχή.

Επίσης, υπογραμμίζεται στο σημείο αυτό ότι η ενότητα του αθλητικού μάνατζμεντ προβλέπεται να ενσωματωθεί στο βασικό πρόγραμμα MSc in Management του ΔΙΠΑΕ (Διεθνούς Πανεπιστημίου) και το συγκεκριμένο σεμινάριο αποτελεί ένα πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν είτε το σύνολο είτε επιμέρους ενότητες που δε δύνανται να παρακολουθήσουν φυσική παρουσία, εξ αποστάσεως, μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Τέλος, επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με πρώην αθλητές με σημαντικές διακρίσεις και να ακούσουν τις εμπειρίες τους (Share their story!). 

 
 
 

Περιεχόμενο Σπουδών – Θεματικές Ενότητες

Το πρόγραμμα θα διδαχθεί με τη μέθοδο των οργανωμένων διαλέξεων, τη μελέτη/ανάλυση περιπτώσεων (case studies) και των workshops. Οι εισηγητές προέρχονται από τον ακαδημαϊκό και τον αθλητικό χώρο, καθώς και από διάφορους αθλητικούς φορείς. H δομή του προγράμματος αποτελείται από τις εξής ενότητες που παρουσιάζονται στη συνέχεια:

 

Ενότητες Spring School: “Sports Management”

Κωδικός

Τίτλος

Ώρες

Ημερομηνία

Διδάσκων

ΘΕ

 

23

 

 

Ε.1

Εισαγωγή στην έννοια του αθλητικού Mάνατζμεντ-

Η τεχνική του Μάρκετινγκ και των Πωλήσεων στον αθλητισμό-Είδη αθλητικών οργανισμών και λειτουργία

3.5

Δευτέρα 07/05/18
5.00-8.30μμ

Νίκος Ζεϊμπέκης,

Δημοτικός Σύμβουλος σε θέματα Αθλητισμού, Πρώην Καλαθοσφαιριστής

Ε.2

Το νομικό κομμάτι του αθλητισμού-μεταγραφές, συμβόλαια, επιλογή παικτών, διαμεσολάβηση

2.5

Tρίτη 08/05/18
6.00-8.30μμ

Γιώργος Σφαιρόπουλος,

Δικηγόρος, Μάνατζερ αθλητών, Sfera Sports Association

Ε.3

Εθελοντισμός – Χορηγίες – Αξιολόγηση αθλητικών διοργανώσεων

 

3

Πέμπτη

10/05/18
5.00-8.00μμ

Βασίλης Παπαχαρίσης,

Καθηγητής ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης

Ε.4

 

Αθλητισμός, επιχειρηματικότητα και τεχνολογία

1.5

Πέμπτη 10/05/18
8.00-9.30μμ

Λάζαρος Παπαδόπουλος,

Iδρυτής Athlenda,

Ιδρυτής GBA Academy, Πρώην Καλαθοσφαιριστής

Ε.5

Ο ρόλος των ΜΜΕ στην καταστροφική  πτώση του αθλητισμού της Θεσσαλονίκης και η αλματώδης πρόοδος του champions league

3

Tρίτη

15/05/18

4.00-7.00μμ

Περικλής Στέλλας,

Αθλητικογράφος

 

Ε.6

Διατροφή και Αθλητισμός

Ψυχολογία Αθλητών-Διατροφή στις παιδικές ηλικίες-Γονείς και διαχείριση αθλητών

3.5

Τρίτη

15/05/18

7.00-10.30μμ

Ελένη Μπέλλα,

Αθλητίατρος, Εξειδίκευση σε θέματα διατροφής στον αθλητισμό

 

Άρης Γρηγοριάδης,

Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης

(Έκτακτη συμμετοχή)

 

Ε.7

Στελέχωση και οργάνωση  team staff επαγγελματικής ομάδας. Ψυχολογική, συναισθηματική και αθλητική διαχείριση αθλητών επαγγελματικής ομάδας

2

Πέμπτη 17/05/18
4.00-7.00μμ

Αριστοτέλης Ζουρνατσίδης,

Τeam Manager KAE ΠΑΟΚ

 

Ε.8

Eπαγγελματικός αθλητισμός-Υποχρεώσεις, Προκλήσεις-Κίνδυνοι-Προπονητική

O ρόλος της Ηγεσίας στον Αθλητισμό

3.5

Πέμπτη 17/05/18
7.00-10.30μμ

Κώστας Χαραλαμπίδης,

Προπονητικό team ΚΑΕ ΠΑΟΚ,

Πρώην Καλαθοσφαιριστής ΚΑΕ ΠΑΟΚ,

Ιδρυτής GBA Academy

 

 

 
 
 

Προτεινόμενο ύψος συνδρομής:

Το κόστος συμμετοχής σε αυτό το αυτοχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης ανέρχεται στο ποσό των εκατό (100) ευρώ. Επισημαίνεται ότι για φοιτητές και αποφοίτους του ΔΙΠΑΕ, καθώς και για συμμετέχοντες σε προηγούμενα ΔιαΒίου Σεμινάρια του ΔΙΠΑΕ, προβλέπεται έκπτωση 30% επί του ποσού συμμετοχής και για εργαζόμενους του Ιδρύματος προβλέπεται έκπτωση 80% επί του ποσού συμμετοχής. Το ποσό είναι πληρωτέο σε μία δόση, όμως δύναται να γίνει κάποιος διακανονισμός με το Παν/νιο σχετικά με την κατάθεση: Η δόση θα πρέπει να έχει καταβληθεί μετά την ειδοποίηση αποδοχής των αιτούντων για συμμετοχή στο πρόγραμμα και το αργότερο μέχρι 7 μέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

Προϋποθέσεις και δικαιολογητικά συμμετοχής:

Αίτηση συμμετοχής στα Προγράμματα Διά Βίου Μάθησης μπορούν να υποβάλλουν απόφοιτοι ΑΕΙ/AΤΕΙ και απόφοιτοι Λυκείου (επιθυμητή αλλά όχι αναγκαία είναι εργασιακή εμπειρία ανάλογη των απαιτήσεων του κάθε προγράμματος). Για την παρακολούθηση ακόμη των σεμιναρίων αυτό που απαιτείται από τους/τις εκπαιδευόμενους/νες είναι ένα ηλεκτρονικό μέσο (υπολογιστής, tablet ή smartphone) και πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Αίτηση ηλεκτρονικά στο:  https://e-services.ihu.edu.gr/registration-form/816/online-form/

Απλή φωτοτυπία ταυτότητας

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα

Αποδεικτικό κατάθεσης διδάκτρων ή προκαταβολής

Περίοδος αιτήσεων:

Εγγραφές έως και 6/5/18

Έναρξη σεμιναρίου 7/5/18

Επικοινωνία:

Τηλέφωνο: 2310807527, 2310807543

Email: lifelong@ihu.edu.gr

Με το πέρας του σεμιναρίου :

    Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης. Οι συμμετέχοντες που επιθυμούν να λάβουν διδακτικές μονάδες ECTS (έως και τέσσερις (4) μονάδες ECTS) θα έχουν αυτή τη δυνατότητα, εφόσον συμμετάσχουν στην προετοιμασία και υποβολή μιας σύντομης εργασίας που μπορούν να πραγματοποιήσουν σε θεματική ενότητα της επιλογής τους και σε συνεννόηση με εισηγητή της επιλογής τους. Επισημαίνεται ότι η συμμετοχή στην υποβολή της εργασίας είναι προαιρετική! ΠΡΟΣΟΧΗ: Η αναγνώριση των μονάδων ECTS εξαρτάται αποκλειστικά από το εκάστοτε ίδρυμα, στο οποίο θα κατατεθεί μετέπειτα η βεβαίωση.Τονίζεται ότι δεν χρειάζεται κάποιο υπόβαθρο για την παρακολούθηση του συγκεκριμένου προγράμματος.